Patkányirtás                                               

patkányirtás

 gazmester@agl.hu

Tel: 20 2374592

Érdemes patkányirtást végeztetnem?"merül fel sok emberben a kérdés.
A problémát elsősorban egészségügyi szemponból vizsgáljuk

A rágcsálók járványügyi jelentőségére jellemző, hogy az egerek és patkányok között több olyan járvány terjed és pusztít, amelyek mind az emberre, mind az állatokra nézve veszélyt jelentenek. Az egereknek és a patkányoknak a következő betegségek terjesztésében van jelentős szerepe: salmonella, fertőző agyhártyagyulladás, illetve közreműködnek a takonykór, tularémia, sertésorbánc, baromfipestis, száj- és körömfájás stb. terjesztésében. A testén számtalan kórokozót hurcol, amelyek így könnyen az élelmiszerekre kerülhetnek, és jelentős megbetegedéseket okozhatnak.
A fenti tények alapján egyértelmű,hogya patkányirtás nem haszontalan dolog

 

Patkányirtás ára


       Érdemes lenne szakemberekre bízni a patkányirtást?"
A patkányokkal hosszú évek óta folytatott küzdelmet az emberiség.
A kereskedelemben az irtószerek sokasága kapható, a patkányok ellen mégis a tapasztalatlan alkaklmi patkányirtó sokszor veszíti el aharcot.Ezért ajánjuka Önnek ami szaktudásunkat és tapasztalatunkat valamint az eredményességhez vezető utat.
Ismerjük apatkányok életmódját, viselkedését, biológiáját. Megfelelően használjuk a gondosan kiválasztot patkányirtószereket.

 A patkányirtást  szakemberekrrel  kell elvégeztetni!

  Eredményes patkányirtás  csakis jól felkészült  a patkányirtásban jártas szakember tud végezni . A patkányirtás  terepszemlével kezdődik a szemle alkalmával meg kell állapítani  a patkányfertőzöttség fokát. Felkel térképezni a patkányok vonulásának útvonalát. Elvégezzük az úgynevezett  nyomolvasást. A patkányok árulkodó nyomokat hagynak a szakavatott szemek számára. (lábnyom , vizeletnyom, ürülék nyomok)

 Ekkor dönti el a patkányirtásban jártas szakember hogy hova helyezi majd el a patkányetető állomásokat. Ez azért fontos mert hiába helyezzük ki a legvonzóbb patkányirtó csalétket, ha rossz helyen van nem fogyaszt belőle a patkány.    Kiválasztja a  megfelelő irtószert a helyi adottságok figyelembevételével. Felderítésre kerülnek azok a  behatolási pontok ahol a patkányok az épületbe juthatnak. Az épület tulajdonosával  megbeszéljük a behatolási pontok megszüntetését, ezekre tanácsokat adunk. Épületen belül végzett patkányirtás után  és az épületen kívül is úgynevezett védősávot hozunk létre. A védősáv jelentősége abból áll hogy csökkentse az épületbe bejutó patkány populáció számát. A patkányetető állomások csakis időjárásnak ellenálló műanyag szerelvényeket használunk. Ez garancia arra hogy a patkányirtószerhez  illetéktelenek és haszonállatok ne férjenek hozzá. A környezet megóvása érdekében olyan irtószert alkalmazunk mely nem szóródik ki a patkányetető állomásból. A csalétek melyet felkínálunk a patkányoknak olyan keserű szert tartalmaz ( bitrex) melyet kizárólag a patkányok képesek elfogyasztani.

A kellő siker elérése végett időnként ellenőrizni kell a az irtószerfogyást. Szerződés keretében végzett patkányirtás dokúmentácioja tartalmazza  az ellenőrzések időpontját